Fa'afouga o Coronavirus: Ua taofia e le pu nisi malaga mai Europa mo le 30 aso

Na faasilasila mai e le White House i le Aso Lulu, o tagata e le o ni tagatanuu o Amerika o le a le faatagaina ona malaga mai Europa i le US mo le 30 aso, i se taumafaiga e leʻi tupu muamua e taofi le sosolo o le coronavirus fou.O le fa'amalologa o femalagaiga e le fa'aaogaina i Peretania.

I le taimi muamua, o le taofiga na foliga mai e lautele atu."Ina ia taofia mataupu fou mai le ulufale mai i o tatou matafaga, o le a tatou taofia uma femalagaaiga mai Europa i le Iunaite Setete mo le isi 30 aso," o le tala lea a Mr. Trump i se lauga puupuu ma seasea i le atunuu.“O tulafono fou o le a amata faamamaluina i le Aso Faraile i le vaeluapo.O nei tapula'a o le a fetu'una'i e tusa ai ma tulaga i luga o le eleele.O le a iai tuusaunoaga mo tagata Amerika na faia ni suʻesuʻega talafeagai. ”

Ae na faʻamalamalama mulimuli ane e le White House i se tweet e faʻapea o le faʻamalologa na faʻatatau i tagata mai fafo na malaga i se tasi o le 26 atunuu Europa i le 14 aso talu ai.O le tweet na fai mai o tagatanuu Amerika o le a tuusaunoa mai tapulaʻa, ma o le a faʻatonuina i "vaega faʻatapulaʻa" mo suʻesuʻega.Na taʻua foi e le White House o tapulaʻa o le a amata faamamaluina i le vaeluapo o le Aso Toʻonaʻi.

E le gata i lea, na muai taʻua e Mr. Trump le taofiga o femalagaaiga o le a faʻatatau i tagata faimalaga ma "fefaʻatauaʻiga ma uta."I totonu o le itula o le lauga, na ia faasaʻoina o ia lava i luga o le Twitter: "O le tapulaʻa e taofia ai tagata ae le o oloa," na tusia ai e le peresetene.

O le faʻasalalauga na oʻo mai ina ua faʻailoa e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i le Aso Lulu, o le faʻamaʻi o le coronavirus ua sosolo i le lalolagi atoa ua mafai nei ona faʻaalia o se faʻamaʻi.O le faatonu o le WHO, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, fai mai o le WHO o loo “matua popole lava i tulaga mataʻutia o le salalau ma le ogaoga” o le faamai.

Ole numera ole COVID-19 ile Iunaite Setete na faʻaauau pea ona faʻateleina.O le tuai i le feterale tulaga ua tuua ai le tele o setete ma pulega o le soifua maloloina i le lotoifale o taufetuli e tulituliloa, faatasi ai ma tua o tagata o loʻo faatalitali e suʻe mo le faʻamaʻi COVID-19.

O maketi faʻatau oloa a le lalolagi ua faʻasolo i luga o le popolega o le coronavirus fou e faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o le tamaoaiga.O fa'atauga a le US na fuaina e le S&P 500 na pa'u i lalo toetoe lava 5% i le Aso Lulu, ma ina ua mae'a le saunoaga a Mr. Trump mai le Ofisa Oval, sa fa'ailoa mai e le S&P i le lumana'i o fa'atauga o le a tatala i lalo i lalo ifo o le taeao o le Aso Tofi.Na popole le aufaipisinisi e uiga i le afaina o le tamaoaiga mai le tipiina o femalagaaiga mai Europa ma e uiga i talosaga o loʻo faia e faʻafefe ai lena aʻafiaga e manatu le toʻatele e le lava le lototele.

I le taimi nei, i le atunuu na afua mai ai Saina, o loʻo i ai le faʻateleina o faʻamaoniga e faʻapea e aoga faiga faʻatonutonu.Na taʻua e le Palemia o Xi Jinping o le faamaʻi "ua matua taofia," ma e naʻo le 10 faʻamaʻi fou i totonu o aiga na lipotia i Saina i le Aso Lulu, o isi atunuʻu na faʻaaogaina auala tutusa.

O Italia o loʻo i ai le faʻamaʻi tele o le coronavirus i fafo atu o Saina, ma sili atu nai lo le 800 ua maliliu ma sili atu nai lo le 12,000 COVID-19 faʻamaʻi.O le atunuu atoa o loʻo i lalo o tapulaʻa femalagaiga.Ua silia nei ma le 120,000 mataupu i le lalolagi atoa, ma e silia ma le 4,300 tagata ua maliliu.O le tele o mataupu e mama, ma toetoe o le afa o i latou na aʻafia ua toe malosi.

Mo faʻamatalaga auʻiliʻili i le puipuia ma togafitiga o le coronavirus, asiasi i le Centers for Disease Control and Prevention website iinei.

Ua faʻatonuina e Twitter tagata faigaluega uma i le lalolagi atoa e galulue mai le fale i se taumafaiga e taofi le sosolo o le coronavirus fou mataʻutia.

Ua uma ona faʻasalalau e le faʻasalalauga faʻasalalauga se tulafono faʻatulafonoina mai le fale mo ana tagata faigaluega i Korea i Saute, Hong Kong ma Iapani i le amataga o lenei masina ma taofia le "le taua" femalagaaiga pisinisi ma mea na tutupu ia Fepuari.

Na taʻua e le pule o punaoa a le Twitter, Jennifer Christie, i se blog post i le leva o le Aso Lulu, "Matou te malamalama o se laasaga e leʻi tupu muamua, ae o taimi nei e leʻi tupu muamua."

Google na amata faʻatapulaʻaina asiasiga i ona ofisa i Silicon Valley, San Francisco ma Niu Ioka i le Aso Gafua.Ua faʻamalosia foi e Apple tagata faigaluega e galulue mai le fale.Na tapunia e le Facebook ona ofisa i Sigapoa ma Lonetona mo le "faamamaina loloto" i le vaiaso talu ai ina ua maua e se tagata faigaluega na faʻaalu le taimi i le lua i le siama.- Agence Farani-Presse

Fai mai le au ofisa o Filipaina, o le a faia le suʻega a Peresitene Rodrigo Duterte mo le coronavirus fou pe a uma ona feiloai ma ofisa o le Kapeneta na aafia i tagata mamaʻi.

Na taʻua e se senatoa ma sa avea muamua ma fesoasoani a le peresetene, e leai ni faʻailoga o le COVID-19 o Duterte ae na manaʻo ia mautinoa o loʻo soifua maloloina ma mafai ona faʻaauau pea ona fesoʻotaʻi ma tagata lautele.

E le itiiti ifo ma le toalima sui o le Kapeneta, e aofia ai le Failautusi o Tupe Carlos Dominguez, na taofia i latou lava ina ua uma ona aafia i gasegase COVID-19.

Fai mai le au ofisa, o se vaega o le maota o le peresetene o le a faʻamaʻi ona o nisi o ofisa o tupe na galulue i le eria ina ua maeʻa ona galulue ma Dominguez.

Ole mataupu muamua ole coronavirus ile US Capitol ua maua.O se sui o le aufaigaluega a Washington Senator Maria Cantwell na faʻamaonia lelei mo le faʻamaʻi, na fai mai ai lona ofisa i se faʻamatalaga.

Na taʻua e le ofisa o Cantwell, o le tagata na tuʻuesea talu ona aliali mai faʻailoga.Na fautuaina e le foma'i a le Capitol ia Cantwell e tapuni lona ofisa mo le vaiaso atoa ma fa'amama lelei le ofisa, lea o lo'o faia e le Washington Democrat.

E lei iloa e lea tagata se fesootaiga ma le senatoa poo se isi lava sui o le Konekeresi.Cantwell o loʻo talosagaina suʻega mo soʻo se tasi na faʻafesoʻotaʻi ma le tagata ma e iai faʻailoga o le coronavirus.

I itula talu ona faʻailoa e le Peresetene Trump o nisi malaga mai Europa o le a taofia, na siitia ai e le Matagaluega a le Setete lana fautuaga mo le soifua maloloina i le lalolagi i le tulaga tolu, "toe iloilo femalagaaiga."

"O le tele o eria i le lalolagi atoa o loʻo feagai nei ma faʻamaʻi COVID-19 ma faia ni gaioiga e ono faʻatapulaʻaina ai le feoaʻi o tagata faimalaga, e aofia ai karantina ma tapulaʻa tuaoi," o le tusi lea a le matagaluega i se faʻasalalauga faʻasalalau."E oʻo lava i atunuʻu, pulega faʻafaamasinoga, poʻo nofoaga e leʻi lipotia ai mataupu e ono faʻatapulaʻaina femalagaaiga e aunoa ma se faʻaaliga."

O maketi faʻatau oloa a le lalolagi ua faʻasolo i luga o popolega o le coronavirus e faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o le tamaoaiga.O fa'atauga a le US na fuaina e le S&P 500 na pa'u i lalo toetoe lava 5% i le Aso Lulu, ma ina ua mae'a le saunoaga a Mr. Trump mai le Oval Office, sa fa'ailoa mai e le S&P i le lumana'i o le a toe tatala i lalo le isi 4% i le taeao o le Aso Tofi.O le atugaluga: O le tipiina o femalagaaiga mai Europa ma o fuafuaga tau tamaoaiga e leʻi lava le lototele.

I se lauga i le atunuu i le po o le Aso Lulu, na folafola atu ai e le Peresetene Trump e tuuina atu le "taumafaiga sili ona malosi ma atoatoa e tetee atu ai i se siama" i le talafaasolopito o aso nei.O le mea lea na ia fa'ailoa mai:

Matagaluega o Tupe e tolopo le totogiina o lafoga e aunoa ma se tului poo faasalaga mo pisinisi ma tagata taitoatasi ua aafia.

Na taofia e le NBA lona vaitau ina ua uma ona faʻataʻitaʻia se tagata taalo lelei mo le coronavirus, na faʻailoa e le liki i se faʻamatalaga Aso Lulu.O le faaiuga o le suega na lipotia a o lei faaleaogaina le taaloga i le po o le Aso Lulu i le va o le Jazz ma le Oklahoma City Thunder.

“O le NBA o loʻo taofia le taʻaloga i le maeʻa ai o le faʻasologa o taʻaloga i le po nei seʻia oʻo i se isi faʻaaliga.O le a faʻaogaina e le NBA lenei faʻamalologa e fuafua ai isi laasaga mo le agai i luma e tusa ai ma le faʻamaʻi o le coronavirus, "o le tala lea.

Na faalauiloa e Tom Hanks i le po o le Aso Lulu, o ia ma lona faletua o Rita Wilson na maua i le coronavirus a o malaga i Ausetalia.

"Na matou lagona le vaivai, pei o matou malulu, ma ni tiga o le tino," o le tusi lea a Hanks i luga o le Twitter.“Na maua e Rita ni maalili na sau ma alu.O sina fiva fo'i.Ina ia taʻalo mea saʻo, e pei ona manaʻomia i le lalolagi i le taimi nei, sa faʻataʻitaʻiina i matou mo le Coronavirus, ma maua ai le lelei.

"O matou Hanks' o le a faʻataʻitaʻiina, matauina, ma faʻaesea mo le umi e manaʻomia ai le soifua maloloina lautele ma le saogalemu," o le faʻaopoopo mai lea a Hanks."E le sili atu nai lo le tasi aso-i-le-taimi auala, saʻo?"

O le Fofoga Fetalai o le Maota Nancy Pelosi ma le Senate Majority Leader Mitch McConnell o loo agai atu i le taofia le tumau o asiasiga a le US Capitol ona o le faateleina o popolega i le faasalalauina o le coronavirus.O lenei faʻaiʻuga na faia faʻatasi e taʻitaʻi e toʻalua ma faʻamatalaga mai le fomaʻi o le Capitol, o se fesoasoani a le Senate i le CBS News.

Na taʻu atu e le Senator Dianne Feinstein, o Kalefonia, i le au tusitala i le Aso Lulu, e talitonu o ia e tatau ona tapunia le tumau le US Capitol e fai ma puipuiga.I le 86, o Feinstein o le sui matua o le Konekeresi ma i se vaitausaga e maualuga atu le lamatiaga o le maʻi tigaina mai le COVID-19.O le tele o faipule i le Konekeresi ua sili atu i le 65 tausaga.

"Ou te popole i le mea moni e tatau ona ta tapunia lenei nofoaga," o le tala lea a Feinstein.“Ou te matua talitonu lava i le taimi nei.”

Na faʻamalosia e le Palemia o Italia Giuseppe Conte tapulaʻa i luga o le atunuʻu i le Aso Lulu, ina ua lipotia e Italia le maualuga o aso taʻitasi o tagata maliliu o soʻo se atunuʻu talu mai le amataga o le faʻamaʻi, e tusa ai ma Reuters.

Fai mai Conte, o faleoloa uma e ese mai supamaketi, faleoloa meaʻai ma fale talavai o le a tapunia, lipoti a Reuters.O lona uiga o le a tapunia uma e le au teuteu ulu, pa, ma faleaiga.

"O le a naʻo le mafai ona matou vaʻaia aafiaga o lenei taumafaiga tele i ni nai vaiaso," o lana tala lea, e tusa ai ma le Reuters.O loʻo iai nei le silia ma le 12,000 faʻamaonia mataupu ma sili atu nai lo le 800 maliu i Italia, e tusa ai ma Johns Hopkins.

O le numera o maliu a le US mai le coronavirus na siitia i le 38 i le Aso Lulu, ona o Kalefonia ma Uosigitone na lipotia isi maliu.

O lea ua 30 tagata ua maliliu ona o le siama i Uosigitone, 23 oi latou ua fesoʻotaʻi atu i le Life Care Center i Kirkland.O le numera o tagata maliliu i Kalefonia ua oʻo nei i le 4. Sa iai foi tagata maliliu i New Jersey, Florida ma South Dakota.

O le a faia ta'amilosaga pasiketipolo 1 a ali'i ma tama'ita'i NCAA o lo'o lumana'i e aunoa ma ni tagata fiafia e auai, o le fa'aaliga lea a le peresetene o le NCAA Mark Emmert i le Aso Lulu.O le a fa'atapula'aina le auai i le aufaigaluega ma tagata o le aiga.

"E ui ina ou malamalama i le le fiafia o lenei mea mo tagata uma e fiafia i a tatou taʻaloga, o laʻu filifiliga e faʻavae i luga o le malamalama o loʻo i ai nei ile alualu i luma ole COVID-19 i Amerika," o le tala lea."O lenei filifiliga e sili ona lelei mo le soifua maloloina lautele, e aofia ai faiaoga, pule, tagata fiafia ma, sili ona taua, a tatou tamaiti aʻoga-tagata taʻalo."

O konafesi Tele Ten, Mid American ma Amerika i Sisifo na mulimulitaʻia le taʻimua a le NCAA, ma faʻasalalau vave a latou taʻaloga taʻaloga o le a faʻatapulaʻaina i tagata taʻalo, faiaoga, tagata faigaluega, 'au taua ma le aufaigaluega o le Konafesi, ala o faasalalauga, ma tagata o le aiga o 'au.O tapulaʻa o le a faʻaaogaina foi i isi tauvaga taumalulu ma le tautotogo Big Ten, na fai mai ai le faʻalapotopotoga i se faʻasalalauga faʻasalalau.

O le Amapasa o Malo Aufaatasi o Saina Zhang Jun, o ia na taʻitaʻia le galuega a le UN Security Council e 15 atunuu mo le masina o Mati, na talanoa ma le au tusitala i se taimi e leʻi leva ona maeʻa le faaiuga a le WHO e taʻua le salalau atu o le coronavirus i le lalolagi o se faʻamaʻi.

“O le fono aoao, [le fono o le tamaoaiga ma agafesootai], ma le fono o le puipuiga, faatasi ai ma le failautusi o loo faamaopoopoina lenei mataupu ae o lo tatou talitonuga maumaututu e le tatau ona tatou popole,” o le tala lea a le avefeau a Saina.

I le avea ai ma peresitene o le fono, fai mai Zhang e talitonu Saina e tatau ona faia "faiga puipuia e puipuia ai le sosolo o le coronavirus i totonu o lenei fale, ia galulue faatasi ma le tasi ma le isi, ma le puipuia foi o i tatou lava."

I le Aso Lulu, na tuʻuina atu ai e Saina se tusi faʻalilolilo galuega na maua e le CBS News i malo malosi o le lalolagi o le 15-malo o le puipuiga o le fono e "taulai atu i le faʻaititia o fonotaga ma le faatulagaga o fonotaga a le Fono Puipuiga, ma faʻamautinoa o le a tatou faia. ia i ai i se tulaga sili atu e puipuia ai i tatou lava.”

I se imeli i le aufaigaluega, na taʻua ai e le Peresetene o le CBS News Suzan Zirinsky, e toʻalua tagata faigaluega na faʻamaonia lelei mo le coronavirus.O tagata faigaluega i le CBS Broadcast Center ma le CBS News fale i le 555 West 57th Street o le a galulue mamao a'o fa'amama ma fa'amama fale.

"Ua matou fuafua mo lenei avanoa ma e manaʻo ia mautinoa tagata uma o loʻo matou faia uma faiga talafeagai," o le tala lea.

Fai mai le tusi, ua faailoa mai e le kamupani tagata faigaluega atonu na fesootai tuusao ma tagata taitoatasi.O le a talosagaina i latou e taofia i latou lava ma galulue mamao mo le 14 aso.

O le ta'aloga i le po o le Aso Tofi i le va o le Golden State Warriors ma Brooklyn Nets o le a faia e aunoa ma ni tagata fiafia i le San Francisco's Chase Center ona o popolega i le sosolo o le coronavirus, na faalauiloa ai e le Warriors i se faamatalaga i le Aso Lulu.O isi mea uma i le malae o le a tolopo i lenei taimi.

"O le a faʻaauau pea ona matou mataʻituina lenei tulaga faʻaleleia atili e fuafua ai isi laasaga mo taʻaloga ma mea e tutupu i le lumanaʻi," o le tala lea a le 'au i se faʻamatalaga."Matou te talisapaia le malamalama ma le onosaʻi o matou tagata fiafia, malo ma paaga i lenei taimi e leʻi tupu muamua."

Na faasilasila e le Kovana o Niu Ioka Andrew Cuomo i le Aso Lulu e faapea o iunivesite a le setete o Niu Ioka, SUNY ma CUNY, o le a le pine ae faatagaina tamaiti aoga e tuua le lotoa mo le vaega o totoe o le semesa.Fai mai Cuomo, o le faaiuga o se taumafaiga e "faʻaitiitia le mamafa" i luga o lotoa.

"O le a faʻasaʻolotoina e le lotoa tamaiti aʻoga i le mea sili latou te mafaia amata ia Mati 19," o le tala lea a Cuomo i se fonotaga a le au tusitala.

O lea faiga e le fa’atulafonoina, e pei ona saunoa le ali’i kovana, ma o le a tu’u ese ai fanau aoga o le a fa’apopoleina i le fa’amalolo pe mana’omia fo’i ona i ai i totonu o le lotoa mo vasega.O potu moe o le a tatala pea e faʻaoga tamaiti aʻoga e manaʻomia fale, o le tala lea a Cuomo.

E leʻi faia ni faʻaiʻuga aloaʻia e uiga i faʻauʻuga, ae o le "faʻamoemoe" o le tele o faʻauʻuga o le a le faia i le tagata lava ia.

O le Komiti o le Vaavaaiga a le Maota o loʻo faia se iloiloga i le Aso Lulu i le sauniuni ma le tali atu i le coronavirus.

Faatasi ai ma i latou na molimau o Anthony Fauci, faatonu o le National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Robert Redfield, faatonu o le CDC, ma Robert Kadlec, failautusi fesoasoani a le HHS mo le sauniuni ma le tali atu.

O le Golden State Warriors e ono avea ma uluai au taʻaloga tele i le Iunaite Setete e faia se taʻaloga i le fale e aunoa ma ni tagata fiafia ina ua uma ona faʻasalalau e San Francisco i le Aso Lulu o loʻo faʻasaina faʻatasiga a le 1,000 tagata pe sili atu mo le itiiti ifo i le lua vaiaso, CBS SF Bay Area lipoti.

"Matou te iloa o le faalēaogāina o nei faʻalavelave o se luʻitau mo tagata uma ma sa matou talanoa ma nofoaga ma faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga e uiga i le manaʻoga e puipuia le soifua maloloina lautele," o le tala lea a Breed.“O le asō na ou talanoa ai ma le Warriors e talanoaina laasaga o loo matou faia e faaleaogaina ai ni mea tetele ma o loo latou lagolagoina a matou taumafaiga.”

O le Warriors ua fuafua e faia ni taaloga se lua i le fale i le Chase Center i le isi lua vaiaso - i le po o le Aso Tofi ma le Brooklyn Nets ma le aso 25 o Mati ma le Atlanta Hawks.

O le taeao nei na matou faʻasalalau ai o le Ofisa o le Soifua Maloloina o San Francisco o loʻo tuʻuina atu se poloaiga e faʻasaina ai faʻalapotopotoga tetele uma e 1,000 pe sili atu tagata, faʻamalosia vave.

E mana'omia lenei mea e fa'agesegese ai le fa'asalalauina o le COVID-19, ma fa'avae i luga o fautuaga a le soifua maloloina lautele.

O le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i le Aso Lulu na faʻavasega aloaia ai le faʻamaʻi o le coronavirus faavaomalo o se faʻamaʻi.

"O se faʻamaʻi o le salalau atu i le lalolagi atoa o se faʻamaʻi fou," o le tala lea a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i luga o lana upega tafaʻilagi.

O le faatonu o le WHO, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, na fai mai i se faatalanoaga e faapea "o le faamaʻi e le o se upu e faaaoga mama pe faatamala," ma faaopoopo mai o le faavasegaga "e le suia ai le iloiloga a WHO i le taufaamatau o lenei coronavirus."

"O se upu, afai e faaaoga sese, e mafai ona mafua ai le fefe le talafeagai, po o le taliaina le talafeagai ua uma le taua, ma oo atu ai i mafatiaga le talafeagai ma le oti."

Na ia faaopoopo mai, "Tatou te leʻi vaʻai muamua lava i se faʻamaʻi faʻatupuina e se coronavirus.Matou te leʻi vaʻaia muamua se faʻamaʻi e mafai ona pulea i le taimi e tasi, ”o lana tala lea.

O le coronavirus fou e mafai ona ola i luga o le ea mo ni nai itula ma luga o nisi luga o le umi e lua i le tolu aso, suʻega a le malo o Amerika ma isi saienitisi na maua.O la latou galuega, lomia i le Aso Lulu, o loʻo faʻailoa mai ai e mafai ona sosolo le siama i luga o le ea faʻapea foʻi ma le paʻi atu i mea na faʻaleagaina e isi o loʻo maua, faʻaopoopo i le faʻafesoʻotaʻi saʻo o le tagata i le tagata.

Na faʻaogaina e le au suʻesuʻe se masini nebulizer e tuʻu ai faʻataʻitaʻiga o le siama fou i luga o le ea, faʻataʻitaʻi le mea e ono tupu pe a tale se tagata ua aʻafia pe faʻasalalauina le siama i se isi auala.Na latou iloa o le virus viable e mafai ona iloa i luga o le tolu itula mulimuli ane i luga o le ea, e oʻo atu i le fa itula i luga o le kopa, e oʻo atu i le 24 itula i luga o pepa malo ma oʻo atu i le lua i le tolu aso ile palasitika ma le uamea.

O suʻega na faia e saienitisi mai le National Institutes of Health, Princeton University ma le Iunivesite o Kalefonia, Los Angeles, faʻatasi ai ma le faʻatupeina mai le malo o Amerika ma le National Science Foundation. se nofoaga e mafai ai e tagata suʻesuʻe ona vave faʻasoa a latou galuega aʻo leʻi lolomiina.

Na faasilasila mai e le Kovana o Uosigitone Jay Inslee i le Aso Lulu e faapea o faatasiga e 250 tagata pe sili atu o le a faasaina i totonu o itumalo e tolu o le setete: King, Snohomish ma Pierce county.O le fa'atonuga e fa'atatau i fa'atasiga fa'ale-agafesootai ma fa'aleagaga ma fa'afiafiaga.

"O se tulaga e leʻi tupu muamua i le soifua maloloina lautele ma e le mafai ona tatou faʻatali seʻia oʻo i le ogatotonu e faʻagesegese ai," o le tala lea a Inslee.“E tatau ona tatou agai i luma o le pioga.O le tasi puipuiga autu o le faʻaitiitia o fegalegaleaiga a tagata i o tatou olaga.

"Matou te iloa o lenei tapulaʻa fou o le a aʻafia ai le faitau afe o tagata, a latou fuafuaga, ma a latou tupe teufaafaigaluega i nei mea tutupu," o lana tala lea.“Ae ui i lea, o se tasi lea o filifiliga sili ona faautauta e mafai ona tatou faia ina ia saogalemu ai tagata i lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina.Matou te mananaʻo e faia mea uma matou te mafaia e puipuia ai Uosigitone.”

Amata i le aso, matou te faʻasaina mea e sili atu nai lo le 250 tagata i King, Snohomish ma Pierce Counties e faʻagesegese ai le sosolo o lenei siama.pic.twitter.com/U1wOf0paIW

Na taʻu atu e le Senator Dianne Feinstein i le au tusitala e talitonu o ia e tatau ona tapunia le tumau le US Capitol i le lotolotoi o popolega e uiga i le coronavirus.I le 86, o Feinstein o le sui matua o le Konekeresi ma i se vaitausaga e maualuga atu le lamatiaga o le maʻi tigaina mai le COVID-19.

“Ou te popole i le mea moni e tatau ona ta tapunia lenei nofoaga.Ou te matua talitonu i le taimi nei, ”o le tala lea a Feinstein.

I le taimi nei, na taʻu atu e le Taʻitaʻi Sili o le Maota Steny Hoyer i le au tusitala o le tapunia o le Capitol i tagata asiasi "e mautinoa lava o se mea e tatau ona tatou mafaufau i ai ma atonu o se laasaga e tatau ona tatou faia."

Uosigitone DC i le Aso Lulu na fautuaina e tatau ona faaleaogaina uma “faapotopotoga tetele” e oo atu ia Mati 31. Na faamatalaina e le matagaluega o le soifua maloloina lautele a le aai o faatasiga tetele o “mea e potopoto ai le 1,000 pe sili atu tagata i se nofoaga patino.”

"Ua fautuaina e le DC Health le tolopoina pe faalēaogāina o fonotaga tetele e le taua, e aofia ai konafesi ma tauaofiaga," o le tala lea a le taulaga i se faʻasalalauga.

“Matou te fautuaina foʻi soʻo se mea faʻaagafesootai, aganuu, poʻo faʻafiafiaga o loʻo faʻamoemoeina le toʻatele o tagata e toe iloilo e le faʻatulagaina"

E oʻo mai i le Aso Lulu, o le Itumalo o Columbia na faʻamaonia mataupu o le novel coronavirus, ma Maryland ma Virginia e iva, e tusa ai ma le Iunivesite o Johns Hopkins.

E tusa ai ma le Google Flights, e i lalo ifo o le $100 le tau e lele ai mai Chicago i Miami i le taimi nei, e tusa ma le $228 e lele mai Los Angeles i Hawaii, ae na o le $400 e lele mai Niu Ioka i Lonetona.

O vaalele taugofie i le taimi o le faʻamaʻi o le coronavirus e faʻaosoosoina.O mea nei e tatau ona e mafaufau i ai a'o le'i fa'atau.

O le solo a le St. Patrick i Uosigitone DC ua toe tolopoina i se aso e lei mautinoa, o le faaaliga lea a le komiti o solo a le aai i le Aso Lulu.O le solo na fa'atulaga e faia i le Aso Sa nei, Mati 15.

“O lenei fa’ai’uga e le’i faia mama ma sa faia ona o le fa’aeteete ina ia mautinoa le saogalemu ma le soifua maloloina o le faitau afe o tagata auai mai le eria o Uosigitone e auai i le solo i tausaga uma,” o le tala lea a le komiti i se fa’asalalauga fa’asalalau.

"Nai lo le faʻaleaogaina, ua matou tolopoina le matou faʻamanatuga faaletausaga mo se mea na tupu ma le aso o loʻo faʻamoemoeina."

E oʻo mai i le Aso Lulu, o le Itumalo o Columbia na faʻamaonia mataupu coronavirus, ae o Maryland ma Virginia e iva, e tusa ai ma le Iunivesite o Johns Hopkins.

I vaiaso talu ona faʻailoa e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le coronavirus o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina i le lalolagi, o tagata faʻatau e suʻe lima ma ufimata foliga i luga o Amazon na maua ai le tele o oloa tau 50% sili atu nai lo le masani, e tusa ai ma se suʻesuʻega na faʻasalalau i le Aso Lulu e le US PIRG Education Fund.

Na taʻua e le vaega faʻatauvaʻa faʻatau na latou faʻaogaina le polokalame tau suʻesuʻega e toe iloilo ai tau i luga o le Amazon mo suʻesuʻega sili ona maualuga i le maeʻa ai o le taʻutinoga a le WHO ia Ianuari 30, faʻatusatusa i le averesi o le 90 aso i le va o Tesema 1 ma Fepuari 29. aemaise le mata'utia, si'itia i luga ole 166% ile averesi mai le vaitaimi o le tolu masina.

Na maua e le US PIRG se afifi o 320 Lysol disinfecting solo e masani ona tau $13.57 tau i le $220.O le isi lisi na ofoina atu Purell sanitizer lea e masani ona faʻatau atu mo le $ 7.99 tau e oʻo atu i le $ 49.95.

Na taʻua e le vaega o le faʻatupuina o tau na sili ona taatele i le au faʻatau isi vaega, ae na faia foi mo oloa a Amazon.Toeitiiti tasi i le ono ufimata ma lima faʻatau na faʻatau atu e le faʻatau oloa na vaʻaia a latou tau na siʻitia a itiiti ifo i le 50% ia Fepuari, ina ua amata ona iloa e tagata Amerika le siama.

Fai mai Qatar mataupu o le coronavirus fou i le malo mauoa malosi ua alu atu mai le 24 i le 262. Na faia e Qatar le faʻaaliga i le po o le Aso Lulu, fai mai o mataupu fou na maua i le karantina ae le o fefiloi i tagata lautele.

O Qatar e tuaoi ma Saudi Arabia ma o loʻo i ai le fale o le vaʻalele mamao o Qatar Airways.-The Associated Press

Fai mai a'oga a le Itumalo o Columbia, ua tapunia a'oga i le Aso Gafua a sau e sauni ai mo ni aafiaga o le coronavirus.

O le aso o le Atinae o Tomai Faapitoa mo faiaoga na muai fuafuaina e faia i le Aso Faraile o le vaiaso fou ae ua siitia i luga i le Aso Gafua, Mati 16 - o se suiga e "naʻo le tasi le vaega o le DCPS' COVID-19 fuafuaga sauniuni mo faalavelave faafuasei," Lewis D. Ferebee , fai mai le pule o DC Public Schools.

"O loʻo faʻaauau pea ona lipotia e le DC Health le leai o se faʻasalalauga lautele o le COVID-19, ma o le puipuiga o loʻo avea pea ma a matou faʻamuamua," o lana tala lea.“Ae ui i lea, o lenei tulaga e tumau pea le malosi, ma o sauniuniga e taua i aso uma.Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, o le DCPS o loʻo faʻavavevaveina a matou fuafuaga taimi faʻatasi ma faiaoga ma taʻitaʻi aʻoga ina ia mautinoa o loʻo atoatoa a matou faiaoga e lagolago aʻoaʻoga mamao pe a manaʻomia.

Fai mai le pulenuu o le Aai o Niu Ioka Bill de Blasio i le Aso Lulu o loo ia te ia "popolega moni" e uiga i le St. Patrick's Day Parade i le vaiaso fou, CBS Niu Ioka lipoti.

“O lo'o matou talanoa uma i ai ma le komiti o solo.E tatau ona tatou mafaufau lelei i lenei mea aua e mautinoa lava o se mea e fiafia i ai ma o se mea taua, "o le tala lea a de Blasio.

“O le solo e pei o se ato fefiloi e tusa ai ma le faia o lenei faaiuga aua o le isi foi, o se siosiomaga i fafo e savili ma e te le o talanoa i se mea e tautau i le ea.E le o se slam dunk le fai atu o se mea lea e tatau ona vave faʻaleaogaina, ”o le tala lea a de Blasio.

"I le isi itu, o loʻo i ai ni popolega moni.O le a tatou talanoaina ma le komiti o solo.Sei o tatou vaai po o fea e alu i ai i le isi aso pe lua.”

Ua faaleaogaina e le au faamaopoopo le New York City Half Marathon, lea sa faatulaga mo le Aso Sa.O le New York International Auto Show i le Javits Center, na faʻatulaga muamua mo Aperila, na toe faʻatulagaina mo se taimi mulimuli ane o lenei tausaga.Ma ua faaleaogaina e le A'oga a le Malo o Niu Ioka ia fonotaga faafesaga'i matua faiaoga Aso Tofi ma le Aso Faraile, ma suia i telefoni poʻo fonotaga faʻapitoa.

Ua fa'aleaogaina le solo ta'uta'ua i le lalolagi o St. Patrick's Day i Chicago.Na fa'atulaga e faia i le Aso To'ona'i nei, Mati 14.

Na taʻua e le pulenuu o Chicago Lori Lightfoot i le fonotaga a le au tusitala i le Aso Lulu, o solo tetele uma e tolu a le taulaga i le faaiuga o le vaiaso - faʻapea foʻi ma le valiina o vaitafe - ua faʻaleaogaina.

O le upega tafaʻilagi a le parade e leʻi tuʻuina atu se faʻamatalaga mo le faʻaleaogaina, ae na faʻatonu tagata i le Chicago Department of Public Health's coronavirus website mo nisi faʻamatalaga.

Ua una'ia e le pulenuu o Lori Lightfoot tagata Chicago ina ia fufulu lima e le aunoa ma "fa'aaoga le mafaufau lelei" i le lotolotoi o popolega #coronavirus a'o lumana'i le #StPatricksDay weekend.

O kolisi ma iunivesite i le atunuʻu o loʻo tauivi ma le auala e taulimaina ai le vaega o totoe o le tausaga aʻoga i le lotolotoi o popolega coronavirus.

O le tele o iunivesite i Massachusetts ua faia gaioiga, CBS Boston lipoti.O le Iunivesite o Harvard i le Aso Lua na avea ma aʻoga muamua a Boston na faʻasalalau o le a suia i luga ole laiga naʻo vasega mo le tausaga atoa.Na talosagaina e le iunivesite tamaiti aoga e o ese mai o latou fale moe i le Aso Sa i le 5 i le afiafi ma aua nei toe foi i le lotoa pe a maeʻa malologa o le tautotogo.

Mulimuli ane i le Aso Lua, na mulimuli ai le Massachusetts Institute of Technology.Na siitia e le MIT ana vasega i luga ole laiga ma fai atu foi i tamaiti aoga e o ese mai o latou fale moe.

Emerson College, Amherst College, Smith College, Babson College, Suffolk University ma Tufts University o lo'o i totonu o isi a'oga Massachusetts e na'o le vaega o totoe o le semesa e faia ai vasega i luga ole laiga.

E oʻo mai i le Aso Lulu, e leʻi faia lava ni suiga i le Kolisi o Boston, Northeast University, Boston University ma UMass.

Ua toe magoto fo'i fa'atauga i le Aso Lulu, ma soloi'esea ai le sili atu ma le afa o se fa'apotopotoga tele mai le aso na muamua atu.O oloa na pa'ū mai le tatalaina o fefaʻatauaiga i Niu Ioka, e aofia ai le 3% pa'ū mo le S & P 500. Masalo o le fua sili o le faʻatuatuaina o le tamaoaiga i Wall Street talu ai nei, Treasury yields, toso i tua.Na pa'u foi maketi a Asia, ae o maketi a Europa na mausali ina ua maeʻa le tipiina e le Faletupe o Egelani.O le Dow Jones Industrial Average na paʻu i le 808 points, poʻo le 3.2%, i le 24,222, ma le Nasdaq na paʻu i lalo 2.5%.

O le saoasaoa o le paʻu o le maketi ma le maualuga o ona suiga i nai vaiaso talu ai e ofoofogia.Na o le tolu vaiaso talu ai na faʻamauina ai e le S&P 500 se faʻamaumauga maualuga, ma o le Dow Jones Industrial Average e ono aso na faʻafefe ai i le 1,000 points talu mai lena taimi.E na o le faatolu lava ona fai i le tala faasolopito.

O le gasegase zero i Italia ua faailoa mai o se tagatanuu Siamani, e tusa ai ma Dr. Massimo Galli, o le ulu o faamaʻi pipisi i le falemai o Milan's Sacco.O suʻesuʻega faʻaleaganuʻu ua faʻamaonia ai le maʻi zero e sau mai Siamani i matu o Italia i le va o Ianuari 25 ma le 26.

Fai mai Galli, o se auʻiliʻiliga o faʻasologa o kenera e lima o loʻo faʻaalia ai e tolu o latou e fesoʻotaʻi ma siama o loʻo tuʻufua i Lombardy, Italia.O lona uiga o le faʻamaʻi Italia o le siama e mafua mai i le laʻau faʻapitoa na faʻaesea i Munich, o le tala lea a Galli.

O le toʻatele o tagata Italia ua faʻaalia popolega ona o loʻo faʻauluina i latou i Europa, ua tuuaia i le auina atu i fafo o le siama i le lalolagi atoa.O le siama, peitaʻi, na aliali mai i Siamani ae leʻi faʻaalia i Italia.

O mataupu muamua i Europa na maua i Bavaria, Siamani, Ianuari 27. I nai aso mulimuli ane, Roma, Italia, na lipotia le tele o mataupu i tagata tafafao maimoa mai Saina mai Wuhan, e aunoa ma se faʻailoga o faʻasalalauga lautele.O le afaina i le itu i matu o Italia na tupu mulimuli ane, ia Fepuari 21, ae o le maʻi zero e leʻi iloa.

Dr. Anthony Fauci, faatonu o le National Institute of Allergy and Infectious Diseases, na fai mai i le fofogaina i luma o le Komiti o le Vaavaaiga a le Maota e faapea o le faasalalauina o le COVID-19 "o le a faateteleina le leaga."

"O le a matou vaʻai atili i mataupu," o le tala lea a Fauci, ma faʻaopoopo mai o le tulaga e faʻaletonu ai e faʻalagolago i le malosi o nuʻu e taofiofia ma faʻaitiitia le faʻamaʻi.

Fai mai le Iunivesite o John Hopkins, e silia ma le 1,000 COVID-19 mataupu ua faʻamaonia i totonu o le atunuʻu.

Na faalauiloa e le Taitaifono o le Komiti o le Vaavaaiga a le Maota, Carolyn Maloney, i le amataga o le faamasinoga ma le pulega o le soifua maloloina i le Aso Lulu, e tatau ona maeʻa le faamasinoga i le 11:30 i le taeao.

Na taʻu atu e le ofisa o le White House i le CBS News o le fonotaga na faʻatulagaina ananafi ma "o se vaega o le faʻaauau pea o le tali atu a le malo i le Coronavirus."

O ofisa o loʻo molimau i le Aso Lulu o loʻo tulaʻi i luma o le komiti e talanoaina le tali atu a le pulega i le coronavirus.Faatasi ai ma i latou na molimau o Anthony Fauci, faatonu o le National Institute of Allergy and Infectious Diseases, ma le CDC Director Robert Redfield.

Na faaitiitia e le Faletupe o Egelani lona tului i se faamaumauga maualalo 0.25 pasene Aso Lulu o se vaega o le faamaopoopoina o gaioiga faʻafuaseʻi ma le malo o Peretania e foia ai le pa'ū o le tamaoaiga mai le coronavirus.

O le faʻaitiitiga mai le 0.75 pasene na taʻitaʻia ai se "aufaʻatasi o faiga e fesoasoani ai i pisinisi a Peretania ma aiga e fesoʻotaʻi atu i le faʻalavelave tau tamaoaiga e ono fesoʻotaʻi ma le COVID-19," o le tala lea a le faletupe tutotonu i se faʻamatalaga.

E toaono tagata ua maliliu i Peretania mai le siama, ma sili atu nai lo le 370 faʻamaonia mataupu.Na faʻaalia i le Aso Lua, o se minisita o le matagaluega o le soifua maloloina, Nadine Dorries, na faʻamaonia lelei mo le COVID-19, o le uluai faipule Peretania na maua i le siama.

Na unaʻia e le minisita o le soifua maloloina o Polani Lukasz Szumowski tagata uma i le atunuu e toetoe lava 40 miliona tagata e nonofo i le fale, ma taʻua o "se taimi o le taofia o lo tatou sosaiete atoa."

O le Ta'ita'i Sili o le Vaegaau a Polani ua fa'amaonia o se tasi o mataupu e 25 i Polani o le coronavirus fou.Na taofia o ia i le falemaʻi ina ua toe foʻi mai se fonotaga i Siamani.

“E tatau i se tasi ona gaoioi vave, i luma, po o fea lava e mafai ai e se tasi,” o le tala lea a le Palemia o le atunuu Mateusz Morawiecki, ma faalauiloa le faaiuga a le malo e faalēaogā uma mea tetele ma tapunia aoga ma vasega pepe mai ia Mati 16 seia oo ia Mati 25. na fa'atonuina le fa'atapula'aina o gaioiga fa'ale-aganu'u, e aofia ai le tapunia o falemata'aga, tala fa'aopera, fale fa'afiafia ma isi nofoaga faitele.

O loʻo faʻatinoina siaki faʻalesoifua maloloina i soʻo se tasi e sopoia le tuaoi i Polani mai Siamani poʻo Czech Republic, ma ua faʻatonuina e le malo le kamupani suauʻu a le setete o Orlen i le gaosia o le tasi miliona lita o mea faʻamama lima.

Fai mai le vaegaau a Nouei i le Aso Lulu, ua latou faaleaogaina se faamalositino Cold Response lea na faamoemoe e aoina ai le 15,000 NATO ma fitafita soofaatasi mai ia Mati 12-18 ona o popolega i le coronavirus fou.

"O le coronavirus ua le mafai ona pulea," o le tala lea a le ulu o le nofoaga autu o galuega a le militeri, Rune Jakobsen, i le au tusitala.

"E sili atu lo matou faʻasaoina o le malosi o le taua o la matou 'au ina ia mafai ai ona matou lagolagoina le sosaiete i le vaitau vevesi a sau."

O le US military's European Command na tuʻuina atu se faʻamatalaga i le Aso Lulu e faʻaalia ai le faaiuga a Nouei, ma faʻaopoopo mai o loʻo "galulue vavalalata ma a tatou Norwegian Allies e pulea le saogalemu ma le sologa lelei o le suiga o a tatou tagata faigaluega.Matou te talisapaia le galue malosi na faia e Nouei i le faʻatinoina o lenei faʻamalositino ma matou te tulimatai atu i le faʻaauauina o le galulue faʻatasi ma avanoa e auai ai i le lumanaʻi.

E pei ona lipotia e le tusitala o le saogalemu o le atunuu o le CBS News David Martin i le tausaga talu ai mo le "60 Minutes," ua faateleina e le US ma ana uo NATO le tele o taimi ma le tele o a latou faamalositino i Europa i matu.I le 2018, o le NATO na sili ona tele i le taimi nei i Nouei, o loʻo i ai sana lava militeri laʻititi ae o loʻo nofo i luga o laina pito i luma ma se Rusia ua faʻateleina le malosi.

Mo aso sa i ai faitioga mai tagata poto faapitoa i le soifua maloloina e faapea o le US ua tuai ona faʻateleina suʻega lautele mo le coronavirus fou, atonu na faʻatagaina ai le sosolo lautele, e leʻi iloa.E iai foʻi tala mai tagata Amerika o loʻo fai mai sa latou suʻesuʻeina le faʻamaʻi fou, ae na teena ona latou te leʻi ausia aiaiga a le malo e suʻe ai.

Na taʻu atu e le Failautusi o le Soifua Maloloina ma Tagata Faigaluega Alex Azar i le "CBS This Morning" i le Aso Lulu, e leai se "pupuni mai le malo tele" i tagata faigaluega soifua maloloina e ave o latou lima i pusa suʻega pe a latou mananaʻo i ai.Na ia finau e leai se mea na tupu "na manaʻomia ai e se ofisa o le soifua maloloina lautele e suʻe se tasi ae e le mafai."

Na ia taʻua o le malo tele o loʻo "faʻalauteleina le suʻega" ina ia mautinoa o le faagasologa i le atunuʻu o loʻo "faʻafaigofie pe a mafai."Fai mai Azar, 1 miliona suʻega ua uma ona tufatufa atu, ma 2 miliona isi o loʻo "aveina pe faʻatali e faʻatonuina."

O loʻo i ai, o le mea moni, o le "sili atu o suʻega gafatia i le US i le taimi nei," o le tala lea a Azar.Na ia faaopoopo mai o ofisa o le pulega "na matua manino lava mai le Aso 1: o le a tatou vaʻai atili i le sosolo, ma o le a tatou vaʻaia nisi mataupu."

E tolu sui o le TSA o loʻo galulue i Mineta San Jose International Airport na faʻamaonia lelei i le coronavirus, o le tala lea a le sui sooupu a le TSA i le Aso Lua.

O loʻo maua nei le tausiga faʻafomaʻi a le toʻatolu o Ofisa o le Puipuiga o Felauaiga ma o isi tagata faigaluega uma a le TSA na latou fesoʻotaʻi i ai i le lua vaiaso talu ai, ua taofia nei i le fale, o le tala lea a le TSA.

O lo'o tatala pea nofoaga e siaki ai le malae va'alele i Mineta San Jose.O loʻo galulue le TSA ma le Centers for Disease Control and Prevention ma le California Dept. of Public Health faʻapea foʻi ma le Santa Clara County Public Health Dept. e mataʻituina le tulaga.

"O le saogalemu ma le soifua maloloina o matou tagata faigaluega ma tagata femalagaaʻi o le #1," o le tala lea a le malaevaalele i luga o le Twitter ina ua maeʻa le tala a le TSA.O lo'o tatala pea le malaeva'alele mo pisinisi pe a mae'a fa'atonuga ma ta'iala na tu'uina mai e ofisa o le soifua maloloina lautele a Santa Clara County.

Ua faʻamaonia e Honduras mataupu muamua e lua o le faʻamaʻi fou o le coronavirus i le atunuʻu o Amerika Tutotonu.O se tasi o gasegase o se tina maitaga e 42 tausaga le matua, fai mai o loo taofia i le falemai i se tulaga mautu.

Na taʻua e le au ofisa i se vitio na lafoina i luga o le upega tafaʻilagi a le malo na tuʻuina atu i le tali atu a Honduras COVID-19, o le fafine na lele i Tegucigalpa i le atunuʻu mai Sepania (lea o loʻo i ai se faʻamaʻi tele) ia Mati 4, e leai ni faʻailoga.

O le isi mataupu o se alii e 37 tausaga le matua na toe lele i Honduras i le aso 5 o Mati mai Suiselani.E le'i fa'aalia ni fa'ailoga tuga ae ua fa'a'esea mo le mata'ituina.

I isi nofoaga i Amerika Tutotonu, e itiiti ifo i le 10 mataupu na faʻamaonia i Mekisiko ma Panama, ma Costa Rica e le itiiti ifo ma le 13 mataupu i le Aso Lua.Na o le pau lava le maliu na lipotia i Amerika Tutotonu mai le faamaʻi i le Aso Lua, e tusa ai ma le Iunivesite o Johns Hopkins, o le tasi i Panama.

O le itumalo o loʻo i le ogatotonu o le faʻamaʻi o Saina o loʻo faʻatagaina falegaosimea ma isi pisinisi e toe tatala i se faʻaaliga o le mautinoa o Beijing o loʻo pulea le faʻamaʻi na faʻaleagaina ai lona tamaoaiga.O taʻitaʻi faʻa-Komunisi a le atunuʻu o loʻo agaʻi atu e toe faʻafouina pisinisi ina ua maeʻa le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi na tapunia ai fale gaosi oloa, femalagaiga ma isi pisinisi i le faaiuga o Ianuari, ma faʻalavelave ai le tamaoaiga o le lalolagi.

I le Aso Lua, na asiasi atu ai le Peresetene Xi Jinping i Wuhan, le taulaga lea na aliaʻe mai ai le coronavirus ia Tesema, e faʻailoa ai le faʻafitauli o Saina e ono pasia e tusa lava pe faʻamalosia e le Iunaite Setete ma le malo o Europa le puleaina o faʻamaʻi.

O tagata gaosi oloa, gaosi meaʻai ma isi pisinisi i Wuhan e taua i le tamaoaiga o le atunuʻu poʻo le tuʻuina atu o mea e manaʻomia i aso uma e mafai ona toe faʻaaogaina, o le faʻaaliga lea a le malo i le Aso Lulu.

O suiga e faʻatatau i le "faʻavavevaveina le faʻatulagaina o le tamaoaiga ma agafesootai faʻatonuga, e fetaui ma le faʻamaʻi puipuia," o le tala lea a le malo.Fai mai kamupani e toe tatalaina e manaʻomia le faia o fuafuaga "pulea faʻamaʻi", asiasia tagata faigaluega mo faʻailoga o faʻamaʻi ma faʻamama fale faigaluega.

Ua fa'amalieina pulega i isi vaega o Saina o lo'o manatu e maualalo le fa'ama'i, ae o lo'o iai pea femalagaiga ma isi fa'alavelave.

O Italia ua faatupulaia le lokaina na faitaulia le silia ma le 10,000 faʻamaʻi ma faʻamauina le faʻateleina o maliu i lona faitau aofaʻi o tagata matutua.

"I le taimi nei, o le ogatotonu - le Saina fou - o Europa," o le tala lea a Robert Redfield, o le ulu o le US Centers for Disease Control and Prevention.

O le hamu pisapisao masani a Roma na faaitiitia i se musumusu ona o le 62 miliona o tagata Italia na taʻu atu e toatele e nonofo i le fale.E ui ina tatala pea faleoloa, faleaiga ma faleaiga, o leoleo i le atunuu na faamalosia tulafono e nonofo ai tagata faatau i le 3 futu le va ma nisi pisinisi e tapunia i le 6 i le afiafi.

Fai mai pulega, 631 tagata ua maliliu i le COVID-19 i Italia, faatasi ai ma le siʻitia o le 168 maliu na faʻamauina i le Aso Lua.

Faatasi ai ma mataupu ole COVID-19 i fale tausimai e 10 i le King County na o ia, ua faia ai e le Kovana o Uosigitone Jay Inslee nisi o manaoga sili ona mamafa i totonu o le atunuu mo tagata matutua i fale uma mo taimi uumi i le setete, e aofia ai le faatapulaaina o tagata asiasi i le tasi i le aso;e mana'omia tagata asiasi e fai ni mea fa'apitoa mo le puipuiga;ma su'esu'e tagata faigaluega mo fa'ailoga a'o le'i faia sifi ta'itasi.

"Afai e te faia le numera, e matua faʻalavelave lava," o le tala lea a Inslee.“Afai e 1,000 [faʻamaʻi] i aso nei, i totonu o le fitu i le valu vaiaso e ono 64,000 tagata e aafia i le setete o Uosigitone pe a tatou le faʻagesegese i lenei faʻamaʻi.Ma i le vaiaso a sau e mafai ona 120,000, ma i le vaiaso a sau le kuata miliona.”

Tagata matutua - 60 ma luga atu - e sili atu le lamatiaga mo le siama, aemaise lava i latou e maua i maʻi faʻamaʻi masani, e pei o le fatu fatu, maʻi suka poʻo le maʻi mama.

Na faalauiloa e le Kovana o Michigan Gretchen Whitmer ia mataupu muamua e lua a le setete o coronavirus i le po o le Aso Lua.Na faailoa foi e Uitimera se tulaga o faalavelave faafuasei e fesoasoani e tau ai le siama.

"O loʻo matou faia laasaga uma matou te mafaia e faʻaitiitia ai le sosolo o le siama ma tausia Michiganders saogalemu," o le tala lea a Uitimera."Ua ou faailoaina se tulaga o faalavelave faafuasei e faaaoga uma a tatou punaoa i le malo o le setete e faagesegese ai le faasalalauina o le siama ma puipuia aiga."

I se faʻasalalauga faʻasalalau, na faʻamatalaina e le au ofisa se tasi o maʻi o se "tamaʻitaʻi matua mai Oakland County ma malaga faʻavaomalo talu ai nei" ma le isi o se "tagata matua mai Wayne County ma malaga lata mai i totonu."

Na lipotia mai e le au ofisa o le soifua maloloina i Kalefonia i le Aso Lua e faapea, o se fafine i Sacramento na maliu ona o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le coronavirus, ma faʻateleina ai le maliliu o le setete i le tolu.

O se faʻasalalauga faʻasalalau mai le Sacramento County Public Health na faʻamatalaina ai le maʻi o se fafine i le 90 o ona tausaga o loʻo nofo i se nofoaga fesoasoani.O le tatalaina i tua na taʻua ai o loʻo i ai se tulaga faʻalesoifua maloloina.

E le itiiti ifo i le 32 tagata ua maliliu i le siama i le Iunaite Setete.O le tele o maliu na tutupu i Uosigitone.

O le Failautusi o le Soifua Maloloina ma Auaunaga Lautele Alex Azar i le Aso Lua na tetee i le faamatalaga a Mr. Trump i le Aso Faraile e faapea "Soo se tasi e manao i se suega e mafai ona faia se suega."

"Ou te manatu o loʻo i ai se manatu sese i lau fesili," o le tala lea a le Failautusi o le Soifua Maloloina ma Auaunaga Lautele Alex Azar i se tusitala na fesiligia e uiga i le gafatia o suʻega."Ona o aʻu o se tagata e fai atu, 'Oi, ou te manaʻo e faʻataʻitaʻi aʻu mo le novel coronavirus, e tatau ona ou alu i se falemaʻi minute poʻo se isi fale ma na o le savali i totonu ma fai atu, 'Tuu mai laʻu suʻega, fa'amolemole.'"

"E le o le auala e galue ai suʻega faʻataʻitaʻiga i le Iunaite Setete, pe faʻamaoni toetoe lava i soʻo se mea i le lalolagi," o le faʻaopoopo mai lea a Azar.

Ina ua fesiligia e uiga i le eseesega i le va o lana faamatalaga ma Mr. Trump, fai mai Azar, “Ua matou manino i taimi uma.Afai e talitonu a latou fomaʻi poʻo fomaʻi soifua maloloina lautele e tatau ona faia se suʻega - e manaʻomia le faʻailoa i taimi uma e maua ai se suʻega.


Matou te gaosia le tele o masini eletise gaosi oloa.matou te tuʻuina atu foʻi le masini faʻapipiʻi vili, masini faʻamalo nila, masini BLDC, masini fufulu masini, masini faʻapipiʻi, masini faʻapipiʻi, masini faʻafefete, masini faʻafefiloi, masini faʻapipiʻi, masini faʻapipiʻi rotor, masini faʻapipiʻi rotor, masini gaosiga rotor, gaosiga armature masini, stator gaosiga masini, rotor die lafo masini, afi afi faʻapotopotoga masini, rotor faʻapotopotoga masini.

Contact person: Effy(marketing2@nide-group.com) Web: https://www.nide-group.com/


Sa i ai sa'u dynamo uila tuai ….. o le a le mea e fai?Na ou tatalaina le dynamo ma ou ave le rotor:)… O faʻamatalaga o loʻo i totonu o faʻamatalaga vitio.

Afai e te manaʻo e vaʻai i se pulumu ma le malosi tele ...

https://youtu.be/4ylDs4R0qWs

Musika:
"Awel" saunia e stefsax

https://ccmixter.org/files/stefsax/7785

ua laiseneina i lalo ole laisene Creative Commons:

https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/


Taimi meli: Mati-12-2020
WhatsApp Online Chat!