Va'aiga Fa'afouga: Ua Fa'agesegese le Sosolo o le Coronavirus i Saina, ae Fa'ateleina le Saosaoa i Isi mea

A o faʻaauau pea le paʻu o le tamaoaiga mai le faʻamaʻi, e sili atu i le 150 miliona tagata i Saina e tele lava ina taofia i o latou fale.

O pasese Amerika mai se vaa folau i Iapani e le mafai ona toe foi i le fale mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso, o le tala lea a le CDC.

E silia ma le 100 tagata Amerika e le mafai ona toe foi i le fale mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso, ina ua uma ona i luga o se vaa folau i Iapani o se nofoaga vevela mo le coronavirus, o le tala lea a le United States Centers for Disease Control and Prevention i le Aso Lua.

O lena faaiuga na mulimulitaʻia ai le faʻatupulaia, ma le maualuga o le numera o faʻamaʻi i tagata na i luga o le Diamond Princess, e faʻaalia ai o taumafaiga e pulea le sosolo iina atonu e le aoga.

E oo atu i le Aso Lua, 542 mataupu mai le vaa ua faamaonia, o le tala lea a le matagaluega o le soifua maloloina a Iapani.E sili atu ma le afa o faʻamaʻi uma na lipotia i fafo atu o Saina.

I le amataga o le vaiaso nei, na toe faafoi mai ai e le Iunaite Setete le silia ma le 300 pasese mai le Diamond Princess ma tuu i latou i totonu o le 14 aso karantina i nofoaga o le militeri.

I le Aso Lua, na fai mai ai nisi o na pasese na logoina i latou e le pulega a Amerika e faapea, o isi o le latou vaega na foliga mai e leai ni faamaʻi i Iapani na faamaonia lelei i le siama ina ua taunuu i le Iunaite Setete.

O pasese i luga o le Diamond Princess sa taofia i le karantina, ae e le o manino pe na faapefea ona vavae ese mai le tasi ma le isi, pe o le siama na mafai ona sosolo na o ia mai lea potu i lea potu.

"Atonu e leʻi lava e taofia ai le feaveaʻi," o le tala lea a le nofoaga autu o faʻamaʻi i se faʻamatalaga Aso Lua."E talitonu le CDC o le fua faatatau o faʻamaʻi fou i luga o le vaʻa, aemaise lava i latou e leai ni faʻailoga, o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave faifai pea."

O le a le faʻatagaina pasese e toe foʻi i le Iunaite Setete seʻi vagana ua latou o ese mai le vaʻa mo le 14 aso, e aunoa ma ni faʻailoga poʻo se suʻega lelei mo le siama, o le tala lea a le ofisa.

O le faaiuga e faʻatatau i tagata na faʻamaonia lelei ma o loʻo taofia i le falemaʻi i Iapani, ma isi o loʻo i luga o le vaʻa.

O faʻafitauli tau tamaoaiga mai le faʻamaʻi na faʻaauau ona sosolo i le Aso Lua, faʻatasi ai ma faʻamaoniga fou na aliaʻe mai i gaosiga, maketi tau tupe, oloa, faletupe ma isi vaega.

O le HSBC, o se tasi o faletupe sili ona taua i Hong Kong, fai mai ua fuafua e tipi le 35,000 galuega ma le $ 4.5 piliona i tau ona o loʻo feagai ma faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le afaina ma masina o feteʻenaʻiga faaupufai i Hong Kong.O le faletupe, e faʻavae i Lonetona, ua faʻalagolago tele i Saina mo le tuputupu aʻe.

Na lapataia e Jaguar Land Rover e le o toe mamao ae amata ona amata ona faia e le coronavirus ni faafitauli o gaosiga i ana fale faʻapotopotoga i Peretania.E pei o le tele o tagata fai taavale, o Jaguar Land Rover e faʻaaogaina vaega na faia i Saina, lea e tele fale gaosi ua tapunia pe faʻagesegese le gaosiga;Fiat Chrysler, Renault ma Hyundai ua uma ona lipotia faʻalavelave ona o se taunuuga.

O fa'atauga a Amerika na pa'u i le Aso Lua, i le aso talu ona lapata'i mai Apple o le a misia ana fa'atauga fa'atau ona o le fa'alavelave i Saina. .

O le S&P 500 index na paʻu i le 0.3 pasene.O tupe maua na pa'u, faatasi ai ma le 10-year Treasury note e maua mai ai le 1.56 pasene, o loʻo faʻaalia ai o loʻo faʻaititia e le aufaipisinisi o latou faʻamoemoega mo le tuputupu aʻe o le tamaoaiga ma le tau.

Faatasi ai ma le tele o le tamaoaiga o Saina ua malolo, manaoga mo suauu ua paʻu ma tau i lalo i le Aso Lua, ma le paelo o West Texas Intermediate na faʻatau atu mo le tusa ma le $52.

I Siamani, o loʻo faʻalagolago tele le tamaoaiga i manaoga o le lalolagi mo masini ma taavale, o se faʻailoga autu na faʻaalia ai le paʻu o le tamaoaiga i lenei masina, ona ua faʻavaivaia le tamaoaiga.

Le itiiti ifo ma le 150 miliona tagata i Saina - sili atu i le 10 pasene o le faitau aofaʻi o le atunuʻu - o loʻo nonofo i lalo o tapulaʻa a le malo i le tele o taimi e mafai ai ona latou tuua o latou fale, ua maua e le New York Times i le suʻesuʻeina o le tele o faʻasalalauga a le malo ma lipoti mai tala fou a le setete. faleoloa.

E silia ma le 760 miliona tagata Saina o loʻo nonofo i nuʻu o loʻo faʻatulafonoina nisi ituaiga i luga o le o mai ma le alu ese o tagata, a o taumafai le au ofisa e taofiofi le faʻamaʻi fou o le coronavirus.O lena fuainumera tele e fai ma sui o le sili atu ma le afa o le faitau aofaʻi o le atunuʻu, ma e tusa ma le tasi i le 10 tagata i luga o le paneta.

O tapula'a a Saina e eseese tele i lo latou sa'a.O pitonu'u i nisi o nofoaga e mana'omia e tagata nofoia na'o le fa'aali ID, saini ma siaki le vevela pe a ulufale.O isi e fa'asa tagata nofomau mai le aumaia o malo.

Ae i nofoaga o loʻo i ai faiga faʻavae sili atu, e naʻo le tasi le tagata mai aiga taʻitasi e faʻatagaina ona tuua le fale i le taimi, ae le o aso uma.O le tele o pitonu'u ua tu'uina atu pepa pasi e fa'amautinoa ai o lo'o usita'ia e tagata.

I se tasi itumalo i le taulaga o Xiʻan, ua faʻatonuina e le pulega e mafai e tagata nonofo ona tuua o latou fale naʻo le tasi i le tolu aso e faʻatau ai meaʻai ma isi mea taua.Latou te fa'ama'oti mai fo'i o le fa'atauga atonu e le umi atu i le lua itula.

E faitau sefulu miliona isi tagata o loʻo nonofo i nofoaga o loʻo "faʻamalosia" e le au ofisa o le lotoifale ae leʻi faʻatonuina tuaoi e faʻatapulaʻa le mafai e tagata ona tuua o latou fale.

Ma i le tele o nofoaga o loʻo filifili a latou lava faiga faʻavae i luga o feʻau a tagata nofomau, e ono sili atu le maualuga o le aofaʻi o tagata afaina.

E tusa ma le 500 tagata o le a faʻasaʻolotoina i le Aso Lulu mai se vaʻa vaʻavaʻa ua taofia na avea ma nofoaga vevela o le faʻamaʻi, o le tala lea a le matagaluega o le soifua maloloina a Iapani i le Aso Lua, ae o le fenumiai e uiga i le tatalaina na salalau.

Fai mai le matagaluega, e 2,404 tagata i luga o le vaa na faʻataʻitaʻiina mo le siama.Fai mai e naʻo i latou na suʻesuʻe le lelei ma leai ni faʻailoga e faʻatagaina ona o ese i le Aso Lulu.O le vaʻa, le Diamond Princess, ua tuʻuina atu i Yokohama talu mai Fepuari 4.

I le amataga o le aso, na faasilasila ai e le matagaluega e 88 isi mataupu o le coronavirus na faʻamaonia i luga o le vaʻa, ma maua ai le aofaʻi i le 542.

Ua fuafua Ausetalia e toe fa’afo’i atu le tusa ma le 200 o ona sitiseni i luga o le va’a i le Aso Lulu, ma e iai fo’i fuafuaga fa’apenei a isi atunu’u, peita’i e le’i ta’ua e le au ofisa Iapani pe o iai nisi o na tagata i le 500 o le a fa’atagaina ona o ese.

O le tatalaina i tua e fetaui ma le maeʻa o le lua vaiaso o karantina i luga o le vaʻa, ae e leʻi manino pe o le mafuaʻaga lea o le tuʻuina atu o tagata e o.E silia ma le 300 tagata Amerika na tatala i tua i lenei vaiaso aʻo leʻi maeʻa lena vaitaimi.

Fai mai nisi o tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina lautele, o le 14 aso o le tuʻuesea e talafeagai pe afai e amata i le faʻamaʻi lata mai atonu na aʻafia ai se tagata - i se isi faaupuga, o mataupu fou o lona uiga o le faʻaauau pea o le faʻaalia ma e tatau ona toe amata le uati karantina.

E le gata i lea, o le tele o tagata mamaʻi na faʻataʻitaʻiina le leaga i le amataga, naʻo le suʻega lelei i aso mulimuli ane, pe a maeʻa ona mamaʻi.O le faʻasalalauga a Iapani na fautua mai ai o tagata Iapani o loʻo faʻasaʻolotoina o le a le faʻaesea, e leʻi faʻamatalaina e le au ofisa.

Ua faia e le malo o Peretania ni laasaga e aveese ai ona tagatanuu sa i luga o le Diamond Princess.

E fitusefulufa tagatanuu Peretania o loʻo i luga o le vaʻa, e tusa ai ma le BBC, lea na fai mai o loʻo faʻamoemoe e toe faʻaleleia i latou i le fale i le isi lua pe tolu aso.O se faamatalaga mai le Ofisa o le Va i Fafo i le Aso Lua na fautua mai ai o i latou ua aafia o le a nonofo pea i Iapani mo togafitiga.

"A tusa ai ma tulaga o loʻo i luga o le vaʻa, o loʻo matou galulue e faʻatulaga se malaga toe foʻi i Peretania mo tagatanuu o Peretania i luga o le Diamond Princess i se taimi vave lava," o le tala lea a le Ofisa o le Va i Fafo i se faʻamatalaga.“O loʻo faʻafesoʻotaʻi e le matou aufaigaluega tagata Peretania o loʻo i luga o le vaʻa e fai ni fuafuaga talafeagai.Matou te unaʻia i latou uma e leʻi tali mai ina ia faʻafesoʻotaʻi vave."

O se tasi o Peretania aemaise lava na sili atu le gauai nai lo le tele: David Abel, o le na lafoina faʻamatalaga i luga o le Facebook ma YouTube aʻo faʻatali mea i fafo ma lona toʻalua, Sally.

Na fa'amaonia uma i la'ua i le siama ma o le a ave i le falema'i, o lana tala lea.Ae o lana tala Facebook lata mai na fautua mai ai e le o mea uma e pei ona foliga mai.

"O le mea moni ou te manatu o se seti lea!E LE o ave i matou i se falemaʻi ae o se fale talimalo, ”o lana tusi lea."Leai se telefoni, leai se Wi-Fi ma leai ni falema'i.O lo'o ou sogisogi i se iole lapo'a tele iinei!”

O se auiliiliga o 44,672 coronavirus gasegase i Saina o latou suʻesuʻega na faʻamaonia e suʻesuʻega suʻesuʻe ua maua ai e 1,023 na maliliu ia Fepuari 11, lea e faʻailoa mai ai le maliu o le 2.3 pasene.

O le aoina ma le lipotia o faʻamaumauga o gasegase i Saina e le o ogatasi, fai mai tagata popoto, ma e mafai ona suia le numera o maliu pe a maua isi mataupu poʻo maliu.

Ae o le numera o tagata maliliu i le suʻesuʻega fou e sili atu le maualuga nai lo le flu i le vaitau, lea na faʻatusatusa ai le coronavirus fou i nisi taimi.I totonu o le Iunaite Setete, o fua faatatau o tagata maliliu i le fulū e faʻafefe i le 0.1 pasene.

O le auʻiliʻiliga na faʻasalalau i luga ole laiga e tagata suʻesuʻe ile Chinese Center for Disease Control and Prevention.

Afai o le tele o mataupu mama e le o oʻo mai i le ofisa o le soifua maloloina, o le maliu o i latou ua aʻafia e ono maualalo ifo nai lo le suʻesuʻega faʻaalia.Ae afai e le mafaitaulia maliu ona ua lofituina le soifua maloloina o Saina, e ono maualuga le fua faatatau.

I luga o mea uma, e tusa ma le 81 pasene o tagata mamaʻi na faʻamaonia faʻamaʻi na maua i maʻi mama, na maua e le au suʻesuʻe.Toeitiiti atoa le 14 pasene na i ai tulaga ogaoga o le COVID-19, o le faʻamaʻi na mafua mai i le coronavirus fou, ma e tusa ma le 5 pasene na maua i maʻi ogaoga.

O le tolusefulu pasene o i latou ua maliliu ua i le 60 tausaga, 30 pasene ua i le 70 ma le 20 pasene ua 80 tausaga pe matutua atu.E ui lava o alii ma tamaitai e tutusa lelei ma sui i totonu o mataupu faʻamaonia, o tamaloloa e tusa ma le 64 pasene o tagata maliliu.O ma'i o lo'o i ai fa'afitauli fa'afoma'i, e pei o le ma'i fatu fatu po'o le ma'i suka, na maliliu i le maualuga maualuga.

O le numera o maliu i tagata mamaʻi i le Itumalo o Hubei, o le ogatotonu o le faʻamaʻi o Saina, na sili atu nai lo le fitu taimi sili atu nai lo isi itumalo.

O Saina i le Aso Lua na faʻasalalau fuainumera fou mo le faʻamaʻi.O le numera o mataupu na tuʻuina i le 72,436 - i luga 1,888 mai le aso na muamua atu - ma o le numera o tagata maliliu ua oʻo nei i le 1,868, i luga 98, o le tala lea a le pulega.

O Xi Jinping, le taitai o Saina, na taʻu atu i le Palemia Boris Johnson o Peretania i se telefoni i le Aso Lua o Saina o loo faia le "vaaia alualu i luma" i le taofiofia o le faamai, e tusa ai ma le aufaasālalau a le setete o Saina.

O le faatonu o le falemaʻi i Wuhan, le taulaga o Saina i le ogatotonu o le faʻamaʻi, na maliu i le Aso Lua ina ua maeʻa ona maua i le coronavirus fou, o le mea sili ona lata mai i le faasologa o fomaʻi na fasiotia i le faʻamaʻi.

O Liu Zhiming, 51, o le neurosurgeon ma le faatonu o le Falemai o Wuchang i Wuhan, na maliu ae leʻi umi ae lei oo i le 11 i le taeao o le Aso Lua, na fai mai ai le komisi o le soifua maloloina o Wuhan.

"Mai le amataga o le faʻamaʻi, Comrade Liu Zhiming, e aunoa ma le manatu i lona saogalemu patino, na taʻitaʻia le aufaigaluega faafomaʻi a le Falemai o Wuchang i laina pito i luma o le taua faasaga i le faʻamaʻi," o le tala lea a le komisi.Dr. Liu "na faia se sao taua i le taua a le matou taulaga e puipuia ma pulea le novel coronavirus."

O tagata faigaluega fomaʻi Saina o loʻo taʻimua i le taua faasaga i le siama e masani ona avea ma ona tagata afaina, o se vaega ona o le sese a le malo ma faʻalavelave faʻapitoa.Ina ua aliaʻe le siama i Wuhan i le faaiuga o le tausaga talu ai, na taʻitaʻia e taʻitaʻi o le taulaga ona lamatiaga, ma e leʻi faia e fomaʻi ni puipuiga sili.

O le vaiaso na teʻa nei na taʻua ai e le malo o Saina e silia ma le 1,700 tagata faigaluega fomaʻi na maua i le siama, ma e toʻaono na maliliu.

O le maliu toeitiiti atoa le lua vaiaso talu ai o Li Wenliang, o se fomaʻi mata na muaʻi aʻoaʻia ona o le lapataia o tamaiti aoga a le aʻoga faafomaʻi e uiga i le siama, na faaosofia ai le sasaa atu o le faanoanoa ma le ita.O Dr. Li, 34, ua tulaʻi mai o se faʻailoga o le auala na pulea ai e le pulega faʻamatalaga ma ua agaʻi atu e taofiofia faitioga i luga ole laiga ma lipoti faʻamalosi e uiga i le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le na o le 42 mataupu o le coronavirus faʻamaonia i Europa, o le konetineta o loʻo feagai ma se faʻamaʻi sili atu ona leaga nai lo Saina, lea e faitau sefulu afe na maua i le siama.Ae o tagata ma nofoaga e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi ua feagai ma se faʻailoga ona o se taunuuga, ma o le fefe i le siama, o ia lava, ua faʻamaonia le pipisi.

O se tamaloa Peretania na faʻamaonia lelei mo le coronavirus na faʻailogaina o se "super spreader," o ana gaioiga uma faʻamatalaina e le aufaasālalau i le lotoifale.

Na paʻu pisinisi i se fale faaseʻe Farani na iloa o le vaaiga o le tele o felauaiga o le siama.

Ma ina ua maeʻa ona maua nisi o tagata faigaluega o se kamupani taʻavale Siamani i le siama, o tamaiti a isi tagata faigaluega na liliu ese mai aʻoga, e ui lava i faʻaiʻuga le lelei o suʻega.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, le faatonu aoao o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, na lapataia i le faaiuga o le vaiaso talu ai e uiga i le matautia o le faatagaina o le fefe e sili atu i mea moni.

"E tatau ona taʻitaʻia i tatou e le lotogatasi, ae le o le faʻailoga," o le tala lea a Dr. Tedros i se lauga i le Munich Security Conference, ma faʻaopoopo mai o le fefe e mafai ona faʻalavelaveina taumafaiga a le lalolagi e tau le siama.“O le fili sili tatou te feagai e le o le siama lava ia;o le faalumaina lea e liliu ai i tatou i le tasi ma le isi.”

Ua aveese e Filipaina lana faʻasa o femalagaaiga i tagatanuu o loʻo faigaluega o ni tagata faigaluega i totonu o Hong Kong ma Macau, na fai mai ai le au ofisa i le Aso Lua.

Na faia e le malo se tapu ia Fepuari 2 i femalagaaiga i ma mai le atunuu tele o Saina, Hong Kong ma Macau, e taofia ai tagata faigaluega mai le malaga atu i galuega i na nofoaga.

Na o Hong Kong e nofo ai pe tusa ma le 390,000 tagata faigaluega i totonu o aiga, o le toʻatele o i latou mai Filipaina.O le faʻasaina o femalagaaiga na mafua ai ona popole le toʻatele i le leiloa faʻafuaseʻi o tupe maua, faʻatasi ai ma le lamatiaga o faʻamaʻi.

I le Aso Lua foi, na faalauiloa ai e le pulega i Hong Kong o se tamaitai Filipino e 32-tausaga le matua o le tagata aupito lata mai lea i Hong Kong na maua i le siama, ma aumaia ai le numera o mataupu faamaonia iina i le 61.

Na ta‘ua e se sui sooupu o le Matagaluega o le Soifua Maloloina, o lea tamaitai o se tagata faigaluega i totonu o aiga ma e iai le talitonuga na aafia i le fale.Fai mai le malo o loʻo galue o ia i le fale o se tagata matua o loʻo i ai i totonu o mataupu na faʻamaonia muamua.

Salvador Panelo, o se failauga mo Peresitene Rodrigo Duterte o Filipaina, fai mai o tagata faigaluega e toe foi i Hong Kong ma Macau e tatau ona "faia se tautinoga tusitusia latou te iloa le tulaga lamatia."

Na lapataia e Peresitene Moon Jae-in o Korea i Saute i le Aso Lua e faapea, o le afaina o le coronavirus i Saina, o le paaga sili ona tele o fefaʻatauaʻiga a lona atunuʻu, o loʻo faʻatupuina ai se "tulaga faʻafuaseʻi o le tamaoaiga," ma faʻatonu lona malo e faia ni gaioiga e faʻatapulaʻaina ai le paʻu.

"O le tulaga o loʻo i ai nei e sili atu le leaga nai lo le mea na matou mafaufauina," o le tala lea a Mr. Moon i le fonotaga a le Kapeneta i le Aso Lua."Afai e faateteleina le tulaga o le tamaoaiga o Saina, o le a avea i tatou ma se tasi o atunuu sili ona afaina."

Na taua e Mr. Moon le faigata o kamupani Korea i Saute i le mauaina o vaega mai Saina, faapea ai ma le pa'u tele o oloa auina atu i fafo i Saina, o le taunuuga mo le tusa ma le kuata o oloa auina atu i fafo a Korea i Saute.Na ia taʻua foʻi, o tapulaʻa femalagaaʻi e afaina ai le pisinisi turisi a Korea i Saute, lea e faʻalagolago tele i tagata asiasi mai Saina.

"E manaʻomia e le malo ona faia uma faiga faʻapitoa e mafai ai," o le tala lea a Mr. Moon, ma faʻatonuina le tuʻufaʻatasia o fesoasoani tau tupe ma malologa o lafoga e fesoasoani ai i pisinisi e sili ona afaina i le faʻafefe o le siama.

I le Aso Lua foi, na lele ai se vaalele a le South Korean Air Force i Iapani e aveese mai tagatanuu Korea i Saute e toafa na paʻulia i luga o le Diamond Princess, le vaa folau ua taofia i Yokohama.

O pasese mai se vaa folau na liliu ese i le malaevaalele a o latou taumafai e tuua Cambodia i le Aso Lua, i le lotolotoi o popolega ona ua matua vaivai le atunuu i le taofiofia o le coronavirus fou.

O le vaa, le Westerdam, na liliu ese mai isi uafu e lima ona o le fefe i siama, ae na faatagaina e Cambodia e taula i le Aso Tofi talu ai.O le Palemia Hun Sen ma isi tagata ofisa na faafeiloaia ma fusi le pasese e aunoa ma le ofuina o mea e puipui ai.

E silia ma le 1,000 tagata na faʻatagaina ona o ese e aunoa ma le ofuina o matapulepule pe faʻataʻitaʻi mo le siama.O isi atunuu ua sili atu ona mataala;e le o manino pe o le a le umi pe a maeʻa faʻamaʻi e maua ai e tagata auga, ma o nisi tagata i le taimi muamua na suʻesuʻeina le leaga mo le siama, tusa lava pe ua uma ona mamaʻi.

E faitau selau pasese na tuua Cambodia ma isi na malaga atu i Phnom Penh, le laumua, e faatali mo malaga i le fale.

Ae i le Aso Toʻonaʻi, o se Amerika na alu ese mai le vaʻa na faʻamaonia lelei ina ua taunuu i Malaysia.Na lapataia e le au atamamai o le soifua maloloina e faapea, o isi na mafai ona feaveai le siama mai le vaa, ma sa faasaina pasese mai vaalele mai Cambodia.

I le Aso Gafua, na fai mai ai le au ofisa Cambodia, o suʻega na kilia le 406 pasese, ma sa latou tulimatai atu e toe foʻi atu i le fale i Amerika, Europa ma isi nofoaga.

O le taeao o le Aso Lua, na faalauiloa ai e Mr. Hun Sen, o pasese o loo faatalitali i se faletalimalo o le a faataga i le fale i vaalele e ui atu i Dubai ma Iapani.

O Orlando Ashford, o le peresitene o le kamupani folau Holland America, o le na malaga i Phnom Penh, na ia taʻu atu i pasese popole e teu a latou ato.

“Na kolosi tamatamailima,” o le tala lea a Christina Kerby, o se Amerika na malaga i luga o le vaa i Hong Kong i le aso 1 o Fepuari ma o loo faatali le faamaoniga e alu ese ai.“Sa matou alalaga a o amata ona agai atu tagata taitoatasi i le malaevaalele.”

Ae o se vaega o pasese na o atu i le malaevaalele mulimuli ane toe foi i le latou faletalimalo.E le o manino pe na iai se pasese na mafai ona felelei i fafo.

"O le lele fou i le suauu, o atunuu e tatau ona uia e le vaalele e le faatagaina i matou e felelei," o le tusi lea a Pad Rao, o se fomai tipitipi Amerika ua litaea, i se feʻau na lafo mai i Westerdam, lea e tusa ma le 1,000 auvaa ma pasese o loʻo nonofo ai.

O lipoti ma suʻesuʻega na saofagā e Austin Ramzy, Isabella Kwai, Alexandra Stevenson, Hannah Beech, Choe Sang-Hun, Raymond Zhong, Lin Qiqing, Wang Yiwei, Elaine Yu, Roni Caryn Rabin, Richard C. Paddock, Motoko Rich, Daisuke Wakabayashi, Megan Specia, Michael Wolgelenter, Richard Pérez-Peña ma Michael Corkery.


Taimi meli: Feb-19-2020
WhatsApp Online Chat!